FAQ

Vragen? Wij helpen je graag!

  1. Home
  2. >
  3. FAQ

FAQ, veelgestelde vragen

Het antwoord op alle vragen die je misschien hebt over waterontharders en Waterselect

De meest voorkomende vragen aan ons hebben we hier op een rijtje gezet. Heb je nog andere vragen of zijn de antwoorden niet duidelijk neem dan contact met ons op:

CONTACT

Veelgestelde vragen

FAQ page

Is een waterontharder duurzaam?
Ja, een waterontharder is een duurzaam goed. Een waterontharder heeft een lange technische levensduur met weinig slijtage. Door het installeren van een waterontharder presteren tevens uw huishoudelijke apparaten beter en verbruiken ze veel minder energie wat weer ten goede komt aan het milieu.
Is een waterontharder nog nodig als het waterbedrijf zachter water levert?
Ja, want vaak leveren waterbedrijven zogenaamd 'zachter' water waarbij het water niet zachter wordt gemaakt dan ongeveer 8dH wat nog steeds veel kalkaanslag veroorzaakt. Kalkaanslag ontstaat namelijk al vanaf 3dH!
Kan ik een waterontharder zelf installeren?
Ja, mits je enige technische kennis hebt en de bijhorende Nederlandstalige handleiding volgt.
Mag ik een waterontharder zomaar aansluiten op het riool?
Ja, mits je een zichtbare vrije uitloop toepast volgens Waterwerkblad 3.8. Onze huishoudelijke waterontharders worden standaard geleverd met een 'open drain' adapter die voldoet aan Waterwerkblad 3.8.
Waar kan ik een waterontharder plaatsen?
De ideale plek om een waterontharder te plaatsen is gelijk na de watermeter en tussen de eerste aftakking in je leidingsysteem op een vorstvrije plek. Je kunt hiervoor ook een extra omleiding in je leidingsysteem maken waardoor de waterontharder in een andere ruimte kan staan dan de ruimte van de watermeter.
Waarom hebben jullie waterontharders stroom nodig?
Dit is nodig voor het bacteriologisch spoelprogramma, dit om te zorgen dat bacteriën geen kans krijgen. Het stroomverbruik is overigens nihil, namelijk 5,6VA.
Wat doet een waterontharder?
Een waterontharder haalt automatisch kalk uit het leidingwater waardoor kalkaanslag geen kans krijgt.
Wat is de afmeting van een Waterselect IQ-soft waterontharder?
Afhankelijk van het gekozen type waterontharder kun je in de specificatietabel zien hoe compact onze waterontharders zijn. Klik hier voor de afmetingen
Wat is de levensduur van een waterontharder?
Bij juist gebruik en regelmatig onderhoud gaat je Waterselect waterontharder minimaal 20 jaar mee. We hebben zelfs klanten waar de waterontharder al meer dan 30 jaar meegaat.
Wat is hard water?
Hard water is water met een te hoog gehalte aan kalk. Hard water wordt hoofdzakelijk gevormd door de mineralen Calcium en Magnesium, wanneer deze mineralen zich binden noemen we dit kalk.
Wat kost een Waterselect waterontharder voor huishoudelijk gebruik?
Afhankelijk van het type waterontharder kan je uitgaan van een investering tussen €1200,- en €2000,-. Een investering die je overigens binnen korte tijd terugverdiend.
Welk type waterontharder heb ik nodig voor mijn woning?
Afhankelijk van het aantal gezinsleden in je woning kun je in de specificatietabel makkelijk zien welk type waterontharder bij je gezinssituatie past. Klik hier voor de specificaties


Wat levert een Waterselect waterontharder op?

Klik hieronder en kom alles te weten over de voordelen.

Nieuwsgierig? Klik hier!

Staat je vraag er niet bij? Stel hem gerust!


Stel je vraag, klik hier!